Consells

1. Els participants han d’aportar el material personal mínim per dur a terme l’activitat en condicions saludables i de seguretat.

2. El respecte a l’entorn és absolutament prioritari, mai s’embrutarà l’entorn de cap manera i es respectaran les normes establertes pels organismes competents o propietaris dels terrenys de pas.

3. Sa Travessa de sa Tramuntana · GR221 recomana que tingueu una assegurança contractada. A través de la nostra pàgina web podeu trobar una assegurança, teniu més informació a l’apartat de reserves.

4. Abans de sortir, informau-vos sobre el trajecte, el grau de dificultat, la distància, el desnivell, etc., així com de la meteorologia i de les hores de llum que tindreu disponibles. Triau el recorregut que més s’ajusti al vostre estat físic.

5. Duis la roba adequada segons l’època de l’any. El calçat és molt important: ha de ser adequat i còmode.

6. Intentau dur una farmaciola petita de primers auxilis. Protegiu-vos del sol utilitzant protector solar, gorra i roba adequada.

7. El telèfon mòbil és una eina molt útil, però pot no tenir cobertura en segons quines zones de muntanya. Duis alguna font de llum per si es fa de nit.

8. Si heu de caminar per la carretera, circulau per la vostra esquerra en fila índia i duis roba reflectant.

9. Portau menjar i aigua suficient. L’aigua és imprescindible, especialment a l’estiu. No confieu en les fonts que pugueu trobar durant el recorregut; a causa de la pluviositat de Mallorca, solen estar seques o poden ser d’aigua no potable.

10. Respectau la flora i la fauna. Si trobau tanques o portes, deixau-les tancades després de passar. No sortiu del camí marcat o senda reconeguda, ja que es provoca un dany considerable a la flora i al paisatge.

11. Si us creuau amb un ramat d’ovelles, cabres, vaques, etc., guardau una distància de seguretat prudent, deixau que sigui el ramat el que marqui el ritme i no l’espanteu.

12. Respectau les propietats privades i no hi entreu si hi ha un senyal de prohibició. Els senyals de prohibit el pas afecten, de vegades, només els vehicles, i els que indiquen àrees privades de caça no tenen res a veure amb els senderistes. La majoria dels itineraris, fins i tot els que segueixen camins públics, travessen propietats privades però no presenten problemes de pas.

13. No crideu ni provoqueu renous innecessaris. No hi tireu fems, la naturalesa s’ha de gaudir amb respecte cap als altres i cap a la flora i la fauna que hi viu.