Itinerari


Sa travessa de sa Tramuntana · GR221
intenta seguir el traçat original del GR221 adaptant-se en alguns trams i realitzant-se per etapes. Coincideix en molts de trams amb sa Ruta de Pedra en Sec creada pel Consell de Mallorca.

Segons l’estat de forma de cada participant s’escollirà el número d’etapes. El recorregut en 3 dies es molt exigent físicament i el “Slow Walking” (amb 9 dies de recorregut) es converteix en una experiència intensa i inolvidable passant per tots el pobles de la serra de Tramuntana.

El recorregut discorre per camins i senders de muntanya per tant, trobarem trams de pistes forestals, camins de carboners o contrabandistes i d’altres de camins de cabres.

Tipología y señalización

A Mallorca, la majoria de sendes són de fàcil recorregut i solen estar marcades amb fites de pedres. En algunes, es duu a terme tasques de neteja, restauració i senyalització amb balises de fusta i plafons informatius.

N’hi ha algunes que estan marcades amb la senyalització internacional de les sendes (GR, PR o SL). De totes maneres, l’excursionista trobarà un tipus de balisament i de numeració de les sendes semblant al de qualsevol altra part del món.

És molt comú trobar monticles de pedres (fites) que marquen la direcció que cal seguir en una senda.

En alguns trams. Balises de fusta que indiquen en tot moment les diferents opcions de camins per triar durant l’excursió.

Menys comú, però prou coneguda, és la senyalització internacional GR, PR o SL, que marca el recorregut correcte.